Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ «ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.»

Ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα ο Νομάρχης Λακωνίας κ. Φούρκας και δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο (εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ). Η ανακοινωση έχει ως εξής:

«Κύριε Διευθυντά,

Σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας σας που αναφέρεται στην απάντηση της «Σπάρτης Ελλάς Α.Ε.» για τη ρύπανση του Ευρώτα.

Σας γνωρίζουμε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας με το υπ αριθμό 3366 / 24-9-2008 έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας ανακαλεί την με αρ. 2059-24/06/08 νομαρχιακή απόφαση για τη διάθεση των λυμάτων της βιομηχανίας.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση απαγορεύεται η άδεια διάθεσης αποβλήτων (οπότε δεν μπορεί να λειτουργήσει) και ακολουθεί η αφαίρεση άδειας λειτουργίας.

Είναι απορίας άξιον πως η εταιρία αγνοεί την συγκεκριμένη απόφαση όπως βέβαια συστηματικά αγνοεί και τι σημαίνει ρύπανση του Ευρώτα.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας αναγνωρίζοντας το κοινωνικό έργο που προσφέρει η ΣΠΑΡΤΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στον εργασιακό τομέα, αλλά και στην επεξεργασία του βασικού μας προϊόντος, πολλές φορές έχει δεχθεί προτάσεις για την επεξεργασία των αποβλήτων, προτάσεις οι οποίες ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να είναι ο μόνιμος ρυπαντής του Ευρώτα.

Σας αποστέλλουμε συνημμένα και τις σχετικές αποφάσεις της Ν.Α. Λακωνίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: