Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΑΠΝΩΝ

Αίσθηση προκάλεσε η διαμαρτυρία που διοργάνωσε ο Δήμος Θεραπνών και στην οποία συμμετείχε ο Πολιτιστικός & Περιοβαλλοντικός Σύλλογος Σκούρας. Οι κάτοικοι της περιοχής παρουσία εκπροσώπων γειτονικών δήμων διαμαρτυρήθηκαν στην οδό Σπάρτης -Γυθείου πλησίον του Διοικητηρίου Λακωνίας. Με την κινητοποίηση αυτή, μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης, προβλήθηκε ακόμη περισσότερο το μεγάλο θέμα της ρύπανσης του Ευρώτα. Ο Νομάρχης Λακωνίας κ.Φούρκας δέχθηκε την αντιπροσωπεία του ΠΠΣΣ οι οποίοι του διάβασαν το ψήφισμα των μελών του συλλόγου για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί πλέον στο ποτάμι. Στη συνέχεια ακολούθυσε συζήτηση όπου κάθε πλευρά ανέπτυξε τις απόψεις της. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Δήμο Σπάρτης και παρέδωσε το ψήφισμα στον αντιδήμαρχο κ.Πατσιλίβα.
Ρεπορτάζ για την κινητοποίηση υπάρχουν στο http://www.apela.gr/17-93.html, www.elladatv.gr και στο http://www.eleftherianews.gr (φύλλο 26-10-08, σελίδα 23).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια (μεγάλη)λεπτομέρεια εμείς οι κάτοικοι που διαμαρτυρηθήκαμε και φθάσαμε έξω από το Διοικητήριο το βρήκαμε να φρουρείται από αστυνομικούς και απαγορεύτηκε η είσοδος σε όλους εκτός από εκπροσώπους του συλλόγου. Κανένας από τους αρμόδιους στη Νομαρχία δεν κατέβηκε σε μας και κανένας δεν έδωσε την παραμικρή σημασία σε μας τους απλούς πολίτες. Μας φέρθηκαν λες και δεν υπήρχαμε.